Postani voznik z nami

Ponovno opravljanje

Rehabilitacijski program varne vožnje – za voznike, ki ponavljajo prekrške

Nomago - Šola vožnje - vozilo

Pri nas lahko opraviš tudi program dodatnega usposabljanja varne vožnje. Namenjen je voznikom, ki so vozili prehitro, prevozili rdečo luč ali so storili kakšen drug prekršek, ki pa ni povezan z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psiho aktivnih zdravil ali snovi. V osnovi je to rehabilitacijski program za voznike, ki stalno ponavljajo prometne prekrške. S tem poskušamo odpraviti temeljne vzroke za nenehno ponavljanje kršitev.

Dodatno usposabljanje za varno vožnjo

Voznik, ki se zaradi prometnih prekrškov udeleži programa varne vožnje, opravlja tako teoretični kot tudi praktični del.

Teoretični del obsega 12 pedagoških ur. Izvaja se v obliki predavanj in razprav o nevarnostih pri vožnji, tveganjih v prometu, odgovornosti voznikov in o medsebojnih odnosih med udeleženci v cestnem prometu, ki zelo pomembno vplivajo na varnost.

Praktični del pa obsega 6 pedagoških ur in se izvaja v obliki varne vožnje po poligonu. Voznik se tam spozna s kritičnimi situacijami, ki se mu lahko pripetijo v cestnem prometu.

Več informacij in prijave

Če te o programu varne vožnje zanima še kaj več ali če bi se v ta program rad prijavil, nas pokliči na telefonsko številko 03 42 53 425 ali 051 660 660 oziroma nam piši na solavoznje@nomago.si. Lahko nas tudi obiščeš v pisarni na glavni avtobusni postaji v Celju.